| Recettes de cuisine | | | | chtiteMarie | 30/08/2009 11:38 |
|
Si in veut eul faire pour 6 personnes.
In qu’minche par faire eune pâte brisée :
200 g eud’ farine, 100 g eud’burre, 1 cullère à soupe eud’chuque fin, 1 pincée d’sel et 1/2 verre d'ieau.
Pour eul garnissache :
2/3 eud canette eud bire blonde, 200 g eud cassonate brune ou blonde, 2 gros oués ou 3 p’tiots, 35 g eud burre
Qu’mincher par préparer eul pâte brisée : détailler ch’ burre in ptiots morceaux et l’mélinger à ch’ farine, rajouter l’sel, l’chuque et jusse assez d'ieau pour avoir eune pâte soupe. La laicher arposer
Etaler ch’pâte su eune planque farinée et in garnir un moule eud 24 cm eud’ diamète. Répartir l’cassonate su ch’te pâte crute.
Dins eune jatte, batte les oués et les 2/3 d’eul canette. Rinverser su l’cassonate et mette eud’sus des p’tiots morceaux d’ burre
Faire cuire dins l’f four caud pendint 35 minutes environ Th.7 soit 240
Servir tiète ou frod
A m’mote qu’in dot in minger dins ch’Paradis !
Et quo que vous proposez pour boire avec ?
| | | peut etre inne bonne bière ch'ti ! | | | lilichti
j'en veux !
ouai avec eun bonne bire ch'est normal
p'téte eune blanche? | | | y parait qu'ché pas mauvais d'el blanque , j'ai jamais gouté , | | | lilichti
ouai ché pas mauvis el blanque j'ose pas citer des marques j'sais pas si on peut!
mais eun bonne tiote bire toute simple ché
bien aussi
ché parce que ché eune tarte de ch'nord
on va tout'd'meme pas boire eune bolée?
ché bertonsy dirotes'qu'oui y dirotent méme
produit breton!
ej' blague!par contre un jour ed féte un vouvray
eun'coupette ou méme un zabillac comme dijo em'camarate din el'temps!!
alors y'a personne qu'a d'z'idées pour ch'bonne
tarte??? | |
|
| 
| | 
| | | | 
|
| 
| Connaissez-vous ce mot ? | en ch'ti | : | baffe | français | : | gifle | genre | : | n.f. |
| | 
|
|