| Recettes de cuisine | | | | annesophie | 19/08/2009 12:03 |
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Pou 4 personnes
4 pigeons, 200 g ed riz à grain long, 800 g ed courgettes, 1 oignon, 150 g ed burre, 1tiot verre ed crème fraîche, 15 cl ed vin blanc sec, 2 cuilleres à soupe d'aneth hachée, sé fin, sé ed céleri, poife blanc , poife noir
PRÉPARATION :
Salez aveuc el sé fin et poivrez au poife noir les pigeons, à l'intérieur comme à l'extérieur.
Graissez-les aveuc el moitié du burre, préalablemint ramolli. Mettez-les insuite dins un plat.
Faites-les cuire au four à 220 °C à mi-hauteur, pindant 30 minutes inviron
Au bout ed 20 minutes del cuisson, artournez ches volales, nappez-les ed crème fraîche et arrosez-les aveuc el jus d' cuisson.
Ale fin del cuisson, mouillez aveuc el vin blanc et laichez arposer 10 minutes, dins l' four éteint.
Pindant el cuisson des pigeons, faites cuire el riz dins 50 cl d'ieau, pis mettez-le au caud.
Pelez et hachez l'oignon.
Lavez ches courgettes, inl'vez-en les extrémités et taillez-les in bâtons.
Faites arvenir l'oignon et pis ches courgettes dins l' reste ed burre. Assaisonnez aveuc 2 pincées
ed sel ed céleri et 1 pincée ed poife blanc.
Laichez cuire, su feu moyen, pindant 15 minutes.
Mélingez ches courgettes avec el riz et pis l'aneth.
Servez,
ches pigeons et pis leu garniture dins 4 assiettes caudes. Mingez aussitôt.
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| Connaissez-vous ce mot ? | en ch'ti | : | horripe | français | : | horrible | genre | : | adj. |
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