| Recettes de cuisine | | | | annesophie | 23/07/2009 17:15 |
|
1kg ed farine
300g ed burre
250g ed cassonnate
1 chuque vanillé
5 à 6 ués
1 pincée ed sé
faire fonte el burre aveuc el cassonate.
mette dins un saladier farine, chuque vanillé,les ués,l' pincée ed sé, un peu ed rhum(facultatif)
mélinger avec ches mains pis ajouter bure et l' cassonate fondus .
former eune belle boule ed pâte;
sur un plateau faire des tiots cylindres ed 2 cm ed diamètre et 5 cm ed longueur ; les rouler dins
l' farine.
cauffer 1 litre d'huile dins eune cocotte pis cuire ches biloutes ed curé par 10 ;l' cuisson est prête eune fos l' gatieau bien doré . Egouter sur un sopalin;mette dins un saladier pis mette un tiot peu ed chuque fin comme un beignet.
Bon appétit mes gins
| |
|
| 
| | 
| | | | 
|
| 
| Connaissez-vous ce mot ? | en ch'ti | : | mordure | français | : | morsure | genre | : | n.f. |
| | 
|
|