| Recettes de cuisine | | | | | couper en morceaux moyens en forme carrèe le faire dégorger a l'eau froide et blanchir à l'eau bouillante le raffermir dans l'eau fraiche et l'égouter le faire revenir dans du beurre avec le lard couper en dés et les oignons . faire un roux avec la farine en melangant le tout puis mouiller avec le vin rouge et moitié bouillon ou ,eau saler poivrer ajouter un bouquet garnis et les champignons l'orsque c'est cuit , dégraisser la sauce et servir . ingrédients: 1 demi litre de vin rouge un bouillon de cube lards 30g de beurre , farine, bouquet garnis, 500g de champignons de paris,2 oignons ,sel,poivre . | | | didier,té met pas ed l'ail ,et deux clous ed girofles ,à part ech vin rouche ej met du vin blancsec,! | | | Du mou ché des poumons ??? | | | Mi j'n'ai cuisiné autremint ; l'début, pareil, faire dégorger l'viande, Faire revenir un oignon dins d'l'huile d'olife mette inne boite ed tomates pelées sel poiffe, in tiot peu d'piment pour chti qui a querre cha, mette el viante à cuire. In accompagnemint des pétotes à l'ieau.
In donne cha à ches cats maintenant mais j'n'ai mingé Quant in est pas riche, ben in s'débroule,
Comme disot Loumarcel in pouvot s'payer d'z'abats ch'étot à petits prix, à c't'heure ch'est presque l'prix d'certains morcieaux d'viante. | |
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| Connaissez-vous ce mot ? | en ch'ti | : | marée | français | : | averse | genre | : | n.f. |
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