| Recettes de cuisine | | Sujet : | PICHON AL’ CH’TI MI, lieu jaune |
| | Chtitemarie | 02/01/2009 11:28 |
|
* Du pichon (lieu jaune)
* 10 fines trinques d’ lard enfinqué
* 40 g d’ marol
* 1 verre d’ bibine
* 1 chicon
* 2 pennetières
* 2 écalotes
* 1 verre d’ crème fraique
* 40 g d’bure
* du vinecque bâlsamic
* sel , pofe , chuque
Qu’mint qui faut faire
Te fais des frites , cha tout eul’mond y sait eul’ faire din l’nord ,chi t'es pas boubourse , si non te ravisses dins in life eud’ r’cettes eud’ frites. Te cuis eul’ chicon avec eune nioche eud’ chuque , ch'est min amer comm’ cha. Après faut intortiquer eul’ pichon dins ch’lard et eul’cuire avec d'eul bure din eune paièle. Te fais de l’sauce avec ches écalotes , eul’bire ,eul’ marol et eul’crème. Pindint ch’timps là te mets à réduire eul’ vinecque din eune tiote casserôle. Al’ fin , te mets tout du miux possipe din l’zassiettes , pis surtout te l’ sert caud , ch'est miux bin caud et la te t’régal ! | | | chtite marie,el semaine prochaine ,ej vais essayé ét arcette pour el bière ché del brune ou del blonde ,! | | | Bonjour Chtitemarie. Est-ce que tu connais la "carbonade au pain d'épice" ? Mon copain, il a mangé ca, et il en fait bouffer à son héros... | |
|
| 
| | 
| | | | 
|
| 
| Connaissez-vous ce mot ? | en ch'ti | : | déloïer | français | : | délier | genre | : | v. |
| | 
|
|