Accueil forums

Forum général (tout sujet)
Discussions de comptoir
Café littéraire
Le patois Ch'ti
Le Nord-Pas-de-Calais
Les mineurs et la mine
Légendes et contes
Recettes de cuisine
Histoires drôles
Demandes de traductions
Webmaster à votre écoute

Livre d'Or

Café littéraire
Sujet :Après ches pos du gâtiau
jeangabelou5906/02/2010 07:09
Bonjour mes gins ! Ech matin ej su v'nu buker direct'mint in arv'nant d'amon em tiote boulingère. J'ai bin fait daller in premier, alle avot fait unne réclame su ches "talibures". Os povez m'croire, vou langue ale va filer un makant cha. Ch'est unne espèce ed gros chausson fait aveuc unne pinme intourée ed pâte; ailleurs in nomme cha patrouillar (su l'cote), riboche (din l'avesnois) ou cor bouloche à Valincienne. Cha pass'ra sur'mint miux qu'mes pos brisiés d'el vèle.
Ch'est vrai qu'cha tient au corps, sin compter l'resse; ale mason ches canariens is chiffèlent à chaque fos qu'nous panches alles groulent.
Ch'est sur'mint pou cha qu'el mitan ed min lit alle fait sin groin ed'pis hier, alle n'arrête pos ed dire qu'j'ai mes yus pu grints qu'em panche, qu'avos pos b'soin ed mette tant d'pos d'un l'soupe. Ch'est dommache qu'alle s'appelle pos Eugénie, ej li auros acater unne potée, pou l'amidoler.
Bon el ju i passe, j'espère qu'cha s'ra pos du berlau.......Adé tertous

Retour au forum

Utilisateur

Mot de passe


S'inscrire
Mot de passe oublié ?

Google

Connaissez-vous
ce mot ?
en ch'ti:grémion
français:grain de poussière
genre:n.m.
Accéder au glossaire