Accueil forums

Forum général (tout sujet)
Discussions de comptoir
Café littéraire
Le patois Ch'ti
Le Nord-Pas-de-Calais
Les mineurs et la mine
Légendes et contes
Recettes de cuisine
Histoires drôles
Demandes de traductions
Webmaster à votre écoute

Livre d'Or

Recettes de cuisine
Sujet :tarte àl'pleuf
tiane08/11/2008 18:47
qui peut me dire comment faire cette fameuse tarte que faisait la grand mère de mon mari?
merci, merci.....pour lui!!!!!!
ANDRE08/11/2008 22:14
J'vas cor archuvoir des marnouf', mais j'peux pon m'impêcher...

Y'in a d'deux sortes...
Ch'est comme de l'tarte au libouli, ou ine tarte au chuc, mais faut cujir ine journée qu'y pleut et l'préparer déhors....

M'in veux pon, Tiane, ch'est pour rire, mais ar'viens vire, té vas certain'mint avoir el' réponse sous peu...!
cartouche09/11/2008 13:58
ch'est comme el tarte tatin
te fais el tarte te l'mets din ch'four pis t'attinds
cartouche09/11/2008 13:58
ch'est comme el tarte tatin
te fais el tarte te l'mets din ch'four pis t'attinds
tiane09/11/2008 16:59
ui!ui! j'attinds toudi!
mistinguett'09/11/2008 18:36
Si té disos à quoi alle arsamne l' tarte de t' n' homme, cha s'rot p' t' ête plus facile à trouver ?
ch'duc10/11/2008 04:37
sinon té prind el recette ed marie claire d'el tarte au libouli !
cartouche11/11/2008 13:57
mi à m'mote qu'al devot être ronde es'tarte
ANDRE11/11/2008 17:35
Dis Tiane, té pourros pon d'minder à t'n'homme à quoi qu'alle ar'sannot l'tarte de s'grand'mère?

J'insiste, ch'est pasque j'voudros pon qu'té vienche t'plaindre qu'in n'te répons pon...!
Chtitemarie11/11/2008 19:31
Ch'est tout simplement eune tarte au chuc

te prinds eune pâte feuilletée (toute prête, ch'est pus simpe), te déposses dins l'fond de l' tarte 3 ou 4 bons chentimètres eud cassonnate brune, après te déposses 5 ou 6 cuillers eud créme fraîque su t' préparation et t'enfournes eut' tarte dins le fu à thermostat 6 (205°C)et te laîches cuire 20 à 25 minutes ( faut tout eud même surveiller)et pindint ch' timps d'cuisson t'argartes quand la créme fraîque fond et t'essayes d'l'étaler in faisant tourner eul plat!!!

Et eul pleuf dins tout cha ? J'n'in sais rin.
tiote belotte11/11/2008 19:43
ché nos in mettot pas d'crême fraîque mais des bons morcieaux d'beurre
c'est comme té préfères...........

pour l'pleuf j'sus comme les autes, j'in sais rin nin pus
ça veut pet ête dire que quind té minges c'est tellemint bon qu'té braies (pleures in bon français pace que té comprinds pet ête pas l'ch'ti) et qu'tes larmes c'est l'pleuf.............
Chtitemarie12/11/2008 10:07
A cha tiote belotte, ch'est eune bonne esplication. Mais à m'mote qu'à côté d'eul tarte y a eul genièfe.

Inne d'a même qui mont du lait, des oeufs et d'eul cassonnate mélangés comme garniture.
cat6226012/11/2008 12:48
chtitemarie,sur el blog d'annie y a un' video qui montre commint in fait l'tarte au chuc .Ché vraimint bien expliqué
tiane15/11/2008 10:57
comprinds l'ch'ti!!! pour parler c'est une autre affaire....
c'est une tarte à la cassonade mais les 2 recettes que j'ai essayé ne lui plaise pas!!je vais recommencer avec vos conseils...merci!
tiotearrageoise09/05/2010 08:51
salut tertous !
tart' al pleuf , cha veut dire tart' à la pluie.
Eum mère qui est d'Thélus tout près d'Arras, al appelot tart al pleuf, eun tarte au chuc.
une fos, j'y ai demandé pourquoi qu'in l'appelot comme cha, al m'a dit qu'un verse du chuc en pluie dzu l'tart'.
Mais peut-être que quelqu'un a une autre explication ?
ma recette :
***://c.rosine1.free.fr/index.php?post/2008/06/08/Tarte-au-sucre4
tiotearrageoise09/05/2010 08:53
le lien :
***://c.rosine1.free.fr/index.php?post/2008/06/08/Tarte-au-sucre4
maceju09/05/2010 14:26
bonjour tiotearrageoise , l'esplication , est peut ête valape , personnellemint j'navos jamais intindu parler , pour mi chetot d'el tarte au chuc
ch'duc10/05/2010 09:01
ou bien in mettos el tarte in dessous del pleuf
ch\linsos12/05/2010 18:41
inne tarte a l pleufe ch'est inne tarte quind faijot déhors les jours ed pleufe ,ch'est inne tarte a l'oignon ,ognons y fait braire sauf si y a de l'iau qui passe intre ch'l'ognons et t'eul

essai a ch'robinet
maceju13/05/2010 16:42
in vla d's'idées , ed' mette ech' l' ognon at' neul , mi pour pas braire avec un ognon j'ai trouvé el solution , IMPARRAPE , j'laiche ech' boulot am' femme , ché l'seul et bonne solution ,
ch\linsos13/05/2010 19:16
bin j'y avos pon pinsée Maurice ,mais cha ch'est l'tarte a l'pleufe de l'mitant d'tin lit,ej parie qu'te t'partache l'boulot t'fimme a l'fait l'tarte et ti te l'minge
ch\linsos13/05/2010 19:16
bin j'y avos pon pinsée Maurice ,mais cha ch'est l'tarte a l'pleufe de l'mitant d'tin lit,ej parie qu'te t'partache l'boulot t'fimme a l'fait l'tarte et ti te l'minge
maceju09/06/2010 17:27
in dirot qu'té m'connot bien daniel , t'as tout compris , mi j'y donne un coup d'main ,ej' minche ( des fos un coup ed' pied au c;;;; ) passe qu'ach'teur in a pu el' drot ed' donner ed' coup d'poing ) mais ché vrai qu'elle , al fait et mi j'commante
ch\linsos23/07/2010 12:10
bin ach momint cha s'rot putot l'tarte au solel,ej connos pon arcette

Retour au forum

Utilisateur

Mot de passe


S'inscrire
Mot de passe oublié ?

Google

Connaissez-vous
ce mot ?
en ch'ti:mempe
français:membre
genre:n.m.
Accéder au glossaire